Site Overlay

Meer Met Minder Gelddag geslaagd!

18 juni 2009: Meer Met Minder Gelddag voor jongeren op Diamant College geslaagd!

Op 18 juni jl. was het zo ver. Het Diamant College had samen met Bureau KomSa en JIP Den Haag deze dag georganiseerd. Art d’Eko Events was door Bureau KomSa ingehuurd om deze dag mede vorm te geven. Alle 2e klas leerlingen konden deelnemen aan de workshops op deze Meer Met Minder Gelddag voor jongeren. Ze konden kiezen uit 4 verschillende workshops, informatie opdoen op de infomarkt. Umit C. was dagvoorzitter en gaf natuurlijk na afloop van deze dag een spetterend optreden.

Van 15.30 tot 17.00 uur waren alle ouders en buurtbewoners welkom om zelf ook de infomarkt te bezoeken. De directeur van deze VMBO-school, de heer Clency, hete de aanwezigen welkom. Hij herinnerde zich hoe hij het thuis niet breed had gehad. Ondanks dit was hij heel ver gekomen. Hij spoorde zijn leerlingen dan ook aan om te leren en door te zetten. Nu zijn er meer mogelijkheden voor financiële hulp dan in zijn tijd en je hoef je zeker niet te schamen om van deze regelingen gebruik te maken.

Wist u dat u met de Ooievaarspas in aanmerking kan komen voor een schoolgeld vergoeding? Gaat u kind van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs, dan is een eenmalige toelage hiervoor mogelijk. Met de Ooievaarspas kunnen kinderen tot 17 jaar bijvoorbeeld gratis gaan voetballen bij Voetbalvereniging Haagse Hout. Via Stichting Leergeld is het mogelijk om een gratis tenue voor een sportclub naar keuze te verkrijgen. Ook kan u via Stichting Leergeld een gratis computer krijgen zodat u kind voor school zijn opgaven kan maken. Voor meer informatie over de Ooievaarspas kijk op http://www.denhaag.nl/smartsite.html?id=21578. Voor meer info over Stichting Leergeld kijk op http://www.leergeld.nl/

De leerlingen waren zeer enthousiast over de workshops. Ze konden kiezen uit: Pimp je T-shirt, Breakdance, Lekker gezond en The Bling Game. Er werd hard gewerkt. Bij de workshop ‘pimp je T-shirt’ werd driftig geknipt, geplakt en ontworpen. Nadat het ontwerp klaar was, werd dit ingescand, afgedrukt en op een T-shirt gestreken. Ook de heren die deze workshop volgden, waren druk bezig.

Bij The Bling game waren er levendige discussies over hoe je met je geld kan omgaan. Spelenderwijs kom je de verschillende keuzes tegen die je in je leven ook tegen komt zoals ‘verder studeren’ of ‘gaan werken’. ‘lenen’ en ‘aflossen’ of eerst sparen en dan kopen. Je zag je keuze meteen terug in je banksaldo. Ka van Haasteren begeleide deze workshop op een heel meeslepende manier en wist de leerlingen met deze game te boeien.

Berdien van Wezel, diëtiste, nam de leerlingen mee in de wereld van gezonde voeding. Met een spel maakte ze discussie los over wat gezond is en wat je beter niet te vaak kan eten.

Het Haags Hip Hop Centrum verzorgde een Breakdance workshop. De docent was zelf een van de oprichters van dit centrum en zeer bedreven in deze dansvorm. Met het grootste gemak liet hij de moeilijkste en zeer acrobatische dingen zien. Prachtig om te zien. Hij nam de leerlingen snuffelen aan deze dansvorm. Ze lieten zich door hem inspireren en probeerden zijn moves te volgen.

Helaas moest er na 40 minuten al gewisseld worden. De twee groepen die de workshop hadden gedaan, gingen de quizvragen beantwoorden langs alle standjes van de infomarkt en anders om.

We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde dag.