Site Overlay

ErVaar Elburg

ErVaar Elburg

Art d’Eko Events neemt u mee naar het Hanzestad Elburg aan de voormalige Zuiderzee. Elburg is een vestingstadje compleet met stadsmuur, stadspoorten en kazematten. De stad zelf heeft het klassieke rechthoekige straten patroon. De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan. Wanneer je hier bent denk je dat je het hoefgetrappel hoort van paarden met het geratel van wielen van wagens, voortgetrokken over de klinkers.

Breng eens een bezoek aan één van de laatste ambachtelijke palingrokerij van Nederland, ga eens kijken bij een heuse touwslagerij, zie het ijzer smeden als het heet is bij de hoefsmid of geniet van het zonnetje op een terras aan het water. U kunt ook kiezen om mee te zeilen op een echte Elburger botter, een historische platbodem met bruine zeilen. De schipper verteld u het verhaal van zijn boot en het vroegere gebruik hiervan. Elburg had vroeger een eigen werf waar deze botters gebouwd werden. Vanaf volgend jaar is deze in hernieuwde glorie te bewonderen. Deze bottertocht duur circa 1,5 uur (kosten ca. 25 euro p.p.)

Verder kunt u in Elburg heerlijk winkelen bij de vele kleine boetiekjes die u alleen hier vindt. Maar u kunt natuurlijk ook een bezoekje brengen aan het Elburger museum of de Joodse Sjoel.

’s Avonds sluit u deze dag geheel in stijl af met een Bourgondische vleesswiep. Deze maaltijd is iets dat u de rest van uw leven bij blijft. Niet alleen omdat het biologische rundvlees van Ko Kalf zo bijzonder lekker smaakt. (kosten 29,95 euro voor dit bijzondere 3 gangen diner).


Bekijk een impressie van bedrijfsuitje ErVaar Elburg